Німеччина посилює боротьбу з нелегальним працевлаштуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина посилює боротьбу з нелегальним працевлаштуванням

Світ
1267
Депутати Бундестагу Німеччини ухвалили законопроект про посилення заходів з протидії нелегальному працевлаштуванню.
Внесений міністром фінансів Олафом Шольцом законопроект підтримали під час голосування в четвер, 6 червня, консерватори з ХДС/ХСС, соціал-демократи, а також праві популісти з “Альтернативи для Німеччини”.
Прийнятий нормативний акт передбачає збільшення фінансування спеціального відділу митної служби Німеччини – фінансового контролю та протидії нелегальному працевлаштуванню, який відповідає за боротьбу з нелегальним практиками на ринку праці.
Передбачається, зокрема, розширення штату співробітників відділу до 2026 року з нинішніх 7,6 тисячі до 10 тисяч і збільшення повноважень самого відділу.
Одне з важливих нововведень – законопроект зобов’язує роботодавців надавати працівникам гідні умови проживання. Відтепер цей пункт буде входити до так званого мінімуму для працевлаштування, якого зобов’язаний дотримуватися роботодавець.
Якщо зараз служба має право перевірити сплату податків і відрахувань до соціальних фондів роботодавцем, а також перевірку умов праці працівників, то тепер чиновники будуть оглядати ще й умови проживання робітників.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас