НБУ не вбачає загрози у зацікавленості нерезидентів до українських ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не вбачає загрози у зацікавленості нерезидентів до українських ОВДП

Казна та Політика
501
У Національному банку не бачать загрози в тому, що нерезиденти істотно збільшили свій портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).
Про це на прес-конференції сказав голова Національного банку України Яків Смолій.
“З початку року приплив зовнішніх коштів від іноземних інвесторів у порівнянні з попереднім роком збільшився майже в 7 разів і досяг близько 40 млрд грн, що свідчить про зацікавленість зовнішніх інвесторів до ринку внутрішніх облігацій України. Цей портфель є диверсифікованим за термінами, і ми на сьогодні не вбачаємо одномоментного виходу іноземних інвесторів з цього портфелю. Ми маємо приплив коштів від іноземних інвесторів на ринок ОВДП, але ми не вбачаємо в цьому ризиків”, – сказав Смолій.
Як раніше заявляв голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин, в найближчі місяці боргові фактори будуть тиснути на валютний ринок в Україні. З його слів, одним із чинників тиску буде погашення короткострокових гривневих ОВДП, які нерезиденти придбали в лютому-квітні. Станом на 13 травня вкладення нерезидентів у ОВДП становили 39,2 млрд грн, порівняно з початком року вони зросли майже у 6,5 раза. Є можливість, що у липні-вересні значна частина коштів після погашення гривневих ОВДП буде конвертуватися в інвалюту та виводитися з України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас