Фінальний суд щодо скіфського золота перенесли: названо нову дату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінальний суд щодо скіфського золота перенесли: названо нову дату

Казна та Політика
304
Апеляційний суд Амстердама відклав до 16 липня винесення рішення в суперечці між кримськими музеями і Україною про скіфське золото. Про це повідомили в самій інстанції.
“Апеляційний суд Амстердама винесе вердикт у справі про скіфське золото 16 липня, а не 11 червня, як повідомлялося раніше”, – говориться в повідомленні суду.
Скіфське золото – колекція експонатів із понад двох тисяч предметів зі страховою оціночною вартістю близько 2 млн доларів, які використовувалися для оформлення виставки “Крим: золото і секрети Чорного моря”, що проходила з лютого по серпень 2014 року в Музеї Аллард Пірсона в Амстердамі.
Нагадаємо, що скарби скіфів і сарматів ще в лютому 2014 року з музеїв Києва і Криму були відправлені на виставку в музей Аллард Пірс в Амстердамі. Після анексії Криму РФ заявила права на експозицію. Але Мінкульт вимагає повернути “Скіфське золото” до України.
Як ми вже писали, в грудні 2016 року окружний суд Амстердама ухвалив, що скіфське золото має бути повернуто українській стороні. Таке рішення суд ухвалив, грунтуючись на конвенції ЮНЕСКО.
Однак музеї анексованого Росією Криму подали апеляцію на це рішення. Розгляд клопотання почався раніше – в березні 2019 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас