З'явився прототип вічної шини, яку неможливо проколоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явився прототип вічної шини, яку неможливо проколоти

Технології&Авто
16924
Французький виробник шин застосує технологію для газонокосарок у виробництві шин для автомобілів, які неможливо пробити. І прототип безповітряної шини готується до проходження випробувань.
Суцільна безповітряна шина – не нова концепція. Вперше компанія Michelin представила ідею під назвою Tweel більше десяти років тому. А кілька років тому почала продавати виробничі версії для невеликої газонної та будівельної техніки.
Однак для автомобілів серійного виробництва подібні технології раніше не використовували. Для тестування взяли нову шину Michelin Uptis. Вона розрахована не тільки на вагу реальної машини – наприклад, як старий Tweel – але і забезпечує належне зчеплення і не зношується на швидкісних шосе.
Незважаючи на більш ефективний дизайн, в суцільних безповітряних шинах Uptis все ще використовує ту ж ідею, що і Tweel. Між зовнішнім протектором і внутрішнім алюмінієвим колесом затиснуті кілька спиць або ребер, виготовлених з комбінації гуми і смоли, армованої скловолокном. Вони замінюють тиск повітря.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас