Україні потрібні великі банки: економіст пояснив плюси для країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні потрібні великі банки: економіст пояснив плюси для країни

Фондовий ринок
516
Кількість банків в Україні після 2014-2015 стала достатньою, а для малостабільної економіки найкращим варіантом є великі банки, оскільки їм простіше вистояти в разі економічних катаклізмів. Про це розповів заступник директора Націнституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло.
“Навіть якщо знадобиться політика підтримки, то простіше підтримувати кілька системних банків, ніж розгалужену мережу дрібних банківських установ. Розгалужена мережа є менш стійкою і більш ризикованою в наших умовах”, – вважає Жаліло.
Він підкреслює, що великим банкам потрібна диференційованість, структурованість в плані цільового кредитування. Тобто один великий банк повинен займатися іпотечним кредитуванням, інший – інноваційним, третій – фінансуванням певних регіональних програм і т.д.
“Банки такої спрямованості повинні мати специфічні регуляторні вимоги до операцій. У нас зараз немає диференційованих регуляторних вимог, тому що немає диференційованих банків. Однак сама по собі ідея муніципальних банків теж цікава для України, і її теж варто було б розглянути”, – говорить Жаліло.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас