Рада ухвалила закон про ТСК з процедурою імпічменту президенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про ТСК з процедурою імпічменту президенту

Казна та Політика
1336
Після того як Верховна Рада відмовилася розглядати президентський законопроект про імпічмент, сьогодні народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №1098 про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії парламенту (ТСК).
Автори документа зазначали, що прийняття цього закону було зумовлено ​​необхідністю усунення прогалини в чинному законодавстві, що регулює правові та організаційні засади процедури усунення президента України з поста в порядку імпічменту.
Зазначається, що до сьогоднішнього дня законом були врегульовані процедурні питання створення і ліквідації тимчасових слідчих комісій, але межі та обсяги повноважень зазначеної комісії ні Конституцією, ні Регламентом парламенту не були визначені.
Відповідно до ст. 111 Конституції процедуру імпічменту ініціює парламент, справа про імпічмент розслідується ТСК, а усунення президента України в порядку імпічменту можливе тільки за рішенням Верховної Ради. Таким чином, процедура імпічменту є виключно парламентською процедурою.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас