Volkswagen звільнить до 4 тис. співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen звільнить до 4 тис. співробітників

Фондовий ринок
559
Німецький автовиробник Volkswagen AG (VW) має намір до 2023 року інвестувати до 4 млрд євро в цифровізацію бізнесу, але також може скоротити близько 4 тис. співробітників невиробничої сфери.
Інвестиції будуть головним чином зосереджені в адміністративній сфері, але також торкнуться виробництва. Компанія планує створити щонайменше 2 тис. робочих місць, пов’язаних з випуском цифрових продуктів.
Удосконалення IT-систем дозволить спростити завдання, які раніше виконувалися вручну. Внаслідок цього до 4 тис. співробітників невиробничих відділів Volkswagen AG Passenger Cars, Volkswagen Group Components і Volkswagen Sachsen GmbH не планується заміщати в найближчі чотири роки. Необхідною умовою є те, що їх функції будуть скасовані в результаті цифровізації, оптимізації процесів і впорядкування організаційної структури.
“Якщо нам доведеться скорочувати робочі місця в результаті цифровізації, ми це зробимо найбільш відповідальним з соціальної точки зору чином”, – запевнив голова відділу поточних операцій підрозділу з виробництва автомобілів марки VW Ральф Брандштеттер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас