В Італії хочуть запустити нову валюту - альтернативу євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії хочуть запустити нову валюту - альтернативу євро

Світ
2571
Італійський парламент схвалив проект розробки нової «валюти», яку будуть використовувати нарівні з євро. Йдеться про випуск короткострокових держоблігацій, якими місцевий уряд має намір розраховуватися з кредиторами і постачальниками.
Про це повідомляє Le Figaro.
Ними також можна буде платити податки і купувати у держави товари і послуги.
Італійський уряд може надрукувати таких облігацій вартістю в кілька мільйонів євро.
Прихильники цієї ідеї впевнені, що це «хід конем», який дозволить в кінцевому підсумку розв’язати складну проблему багаторічних боргів.
В Le Figaro уточнюють, що італійські парламентарії проголосували за цим проектом якраз в той момент, коли Брюссель пригрозив Риму штрафом. 29 травня Єврокомісія відправила італійському уряду лист, в якому попросила пояснити недостатній прогрес у скороченні державних витрат, адже цьогоріч борг країни може збільшитися до 133,7%. Якщо італійці не знайдуть переконливих пояснень цьому, то їм може загрожувати штраф в €3,5 млрд, тобто 0,2% ВВП країни.
У виданні зазначають, що подібна ідея дуже схожа з пропозиціями колишнього міністра фінансів Греції Яніса Варуфакіса, який також пропонував запровадити «паралельну платіжну систему» ​​в своїй країні, адже та мусила теж якимось чином розраховуватися за боргами.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас