В «Укрзалізниці» заявили про можливу появу приватної тяги на лінії в аеропорт Бориспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укрзалізниці» заявили про можливу появу приватної тяги на лінії в аеропорт Бориспіль

Фондовий ринок
654
Голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив про можливість появи приватних поїздів на маршруті «Київ Бориспіль Експрес» в аеропорт Бориспіль як один з варіантів розширення перевізних потужностей.
«Варіантів придбання рухомого складу може бути кілька: партнерство з приватними структурами, коли ми використовуємо їхні поїзди, державне фінансування і власні кошти «Укрзалізниці», – розповів Кравцов.
Голова правління «Укрзалізниці» вважає, що для маршруту в аеропорт ідеальними були б поїзди місткістю до 500 пасажирів в кількості п’яти одиниць, які змогли б забезпечити безперебійну і ритмічну доставку всіх бажаючих до Борисполя і в зворотному напрямку.
«Один поїзд у такій комплектації потягне на 9 млн євро. До того ж уже сьогодні повинні думати, що це мають бути або електропоїзди з автономним ходом, або гібридні дизель-електропоїзди, оскільки основна частина маршруту електрифікована», – заявив Кравцов.
Зараз для роботи на лінії задіяні шість дизельних рейкових автобусів PESA 620M, які за раз можуть перевозити до 100 пасажирів. Рухомий склад працює на дизельному пальному, оскільки відгалуження від основної залізничної магістралі в аеропорт Бориспіль не електрифіковано. З 10 травня в пікові години «Укрзалізниця» почала пускати в аеропорт зчеплення з двох рейкових автобусів.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас