Школа в Індії в якості плати за навчання приймає пластикове сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Школа в Індії в якості плати за навчання приймає пластикове сміття

Світ
324
В Індії відкрили школу з центром переробки пластикового сміття і зобов’язали учнів та батьків робити щоденні «пластикові» внески.
Нетрадиційний освітній заклад Akshar заснував індієць Мазін Мухтар разом з дружиною Пармітою Сарма.
Ідея незвичайного освітнього закладу з’явилась у 2013 році після зустрічі у Нью-Йорку з майбутньою дружиною, розповідає він.
«Ми обидва мріяли про те, щоб відкрити нову школу, спеціально призначену для дітей, що живуть у бідності, – каже він. – Akshar Forum запрацювала у 2016 році і починалася всього з 20 дітей, а тепер тут навчається 110 школярів».
Учні щодня несуть мішки з пластиком по дорозі в школу, наголошує співзасновник школи.
«Школа була безкоштовною протягом багатьох років, перш ніж ми почали цю політику, – згадує Мазін Мухтар. – Оскільки батьки не хотіли збирати пластикове сміття для переробки, ми придумали “пластикові шкільні збори” – насправді це більше схоже на обов’язкову домашню роботу, ніж на шкільну плату, але називаючи її пластиковою шкільної платою, ви нагадуєте батькам: школа повністю безкоштовна, але принаймні ви можете допомогти нам і допомогти собі, відправивши свої чисті, сухі пластикові відходи з будинку».
До появи школи більшість дітей працювали на каменоломнях, де заробляли близько $2.50 в день.
«Оскільки школа не може платити дітям, ми знайшли альтернативу: запропонували старшим учням навчати молодших і таким чином заробляти іграшкові банкноти, які можна обміняти на закуски, папір і одяг, – розповідають співзасновники Akshar. – Школярі також можуть попросити своїх вчителів купити щось в інтернеті».
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас