Скільки коштуватиме помилка у платіжці на сплату податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштуватиме помилка у платіжці на сплату податків

Казна та Політика
6980
В ДФС в Кіровоградській області звертають увагу на те, що у разі неправильного заповнення реквізитів платіжних документів або помилкового спрямування коштів на невідповідний код бюджетної класифікації, кошти не надійдуть до відповідного рахунку бюджетної класифікації, а отже, не буде погашена сума грошового зобов’язання платника податків, пише “Дебет-Кредит”.
За непогашення платником податків у встановлені терміни самостійно визначеного грошового зобов’язання такий платник податків несе відповідальність, встановлену ст. 126 ПКУ, а саме:
  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем терміну сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем терміну сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.
  • Крім цього, згідно п. 129.1 ПКУ, за кожний календарний день прострочення сплати податкового зобов’язання нараховується пеня за кожний календарний день прострочення у його сплаті, починаючи з 91 календарного дня (з 271 календарного дня, що настає за останнім днем граничного терміну сплати податкового зобов’язання, із розрахунку 100% річних облікової ставки НБУ, що діє на кожен такий день.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас