Microsoft: понад 1 млн комп'ютерів все ще уразливі до потенційної атаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft: понад 1 млн комп'ютерів все ще уразливі до потенційної атаки

Фінтех і Картки
374
Нещодавно корпорація Microsoft розкрила відомості про чергову серйозну уразливість безпеки в ОС Windows, яка могла призвести до широко поширеної шкідливої ​​атаки, схожої на зараження шкідливим ПЗ WannaCry в 2017 році.
Хоча Microsoft випустила виправлення для низки операційних систем Windows, навіть для старих версій Windows XP і Windows Server 2003, останні звіти показали, що до інтернету все ще підключено не менше 1 млн систем, які можуть бути атаковані в результаті використання цієї уразливості. Навіть незважаючи на той факт, що за минулі 2 тижні не було зафіксовано випадків використання уразливості, ризик її експлуатації все ще залишається високим.
У Microsoft нагадують, що з моменту випуску виправлення уразливості EternalBlue пройшло близько 2 місяців до початку атаки WannaCry. І навіть незважаючи на наявність 60 днів на оновлення систем, багато комп’ютерів були інфіковані і постраждали. Звичайно, є шанс, що нова уразливість так і залишиться невикористаною зловмисниками. Але в Microsoft закликають не робити ставку на це, а все ж таки встановити оновлення, що виправляє уразливість.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас