GfK Ukraine визначила портрет українського онлайн-покупця (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GfK Ukraine визначила портрет українського онлайн-покупця (інфографіка)

Особисті фінанси
1665
Компанія GfK опублікувала дані про портрет типового онлайн-покупця в Україні та особливості онлайн-платежів в нашій країні. За даними компанії, в 2018 році інтернетом користувалися 66% населення України (61% в 2017), з них більше третини (34%) здійснюють онлайн-покупки.
Згідно з даними дослідження онлайн-торгівлі України, найчастіше споживачі купують в онлайні взуття і одяг, рідше – харчові продукти. Цікаво, що для категорії харчових продуктів 13% респондентів відзначають, що хотіли б купувати цю категорію, але не мають такої можливості. Швидше за все, причиною є недостатня зручність процесу замовлення і доставки товарів цієї категорії, а також недостатня кількість майданчиків для таких покупок.

Дослідження онлайн-торгівлі України також свідчить, що для онлайн-покупок українці найчастіше використовують ноутбуки (50%), стаціонарні комп’ютери і смартфони (49% і 44% відповідно). Найменш популярні для інтернет-покупок планшети (11%). Пріоритетним способом оплати є оплата карткою на сайті (36%), готівковий розрахунок обирають 23% покупців.
GfK Ukraine визначила портрет українського онлайн-покупця (інфографіка)
При цьому 14% перераховують оплату на картку продавця відразу, тоді як ще 14% вважають за краще післяплату. Серед основних бар’єрів до оплати карткою на сайті покупці називають небажання платити наперед (44%), відсутність такого способу оплати на сайті (26%), небезпека оплат в інтернеті (10%), високу вартість (9%) і невміння робити онлайн оплату (1%).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас