Експерти Аска взяли участь в конференції Grain Ukraine 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти Аска взяли участь в конференції Grain Ukraine 2019

Особисті фінанси
9
Компанію представляли Денис Лаврик, що спеціалізується на аграрному страхуванні, і Олег Леган, експерт у ризик-менеджменті логістичних підприємств.
Темою конференції стали останні тренди аграрного ринку, питання інфраструктури та аграрної стратегії, а також розвиток стійких бізнес-моделей в агросекторі України. Всі топ-теми конференції так чи інакше стосувались проблеми управління ризиками в агросекторі. Учасники конференції відзначили, що саме страхування – одна з найефективніших моделей, яка забезпечує фінансову стабільність агрокомпаній. Йдеться як про страхування посівів, сільгосптехніки, так і про страхування специфічних логістичних ризиків, пов’язаних з перевезенням і зберіганням зернових.
Зауважимо, що на момент проведення конференції аграрії Одеської області скаржилися на затяжну посуху – в деяких районах області опадів не було вже кілька місяців. Як результат, значна частина посівів постраждала через посуху або взагалі не зійшла, що обумовлює значні фінансові ризики для багатьох агрокомпанії області. Цей актуальний кейс наочно продемонстрував, що саме страховий захист посівів зміг би запобігти масштабним фінансовим втратам для сільгоспвиробників.
Нагадаємо, СК Аска є одним з лідерів страхування агроризиків протягом більше 20 років. Компанія зробила найбільшу виплату на українському ринку агрострахування – понад 2 млн євро за втрачений врожай сої в 2017 році.
За матеріалами: АСКА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас