Сезонний ажіотаж на ринку праці в Україні: кого шукають цього літа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сезонний ажіотаж на ринку праці в Україні: кого шукають цього літа

Особисті фінанси
6023
Активних роботодавців на ринку праці України в квітні істотно не додалося, повідомляє провайдер комплексних HR-рішень HeadHunter Україна.
Втім, на питання, які саме професії користуються попитом цього літа, експерти відповіли, що очікуваний сезонний приріст продемонстрували HoReCa (готельно-ресторанний бізнес) і сфера туризму. Невелике, але стабільне збільшення кількості вакансій з березня відбувається в транспортній сфері, логістиці, будівельному бізнесі і нерухомості.
“Готелі готуються до майбутнього напливу відвідувачів. В кафе і ресторанах починають працювати літні майданчики, зростає попит на водіїв-експедиторів, працівників складу, ріелторів з нерухомості, в тому числі заміської, будівельників”, – пояснює Юлія Дрожжина, фахівець експертно-аналітичного центру hh.ua.
Менш активно роботодавці шукали випускників – частка вакансій скоротилася на 2%. Це може говорити про те, що приріст в січні-лютому був пов’язаний з виробничою практикою в вишах, вважає Дрожжина.
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, за даними експертно-аналітичного центру hh.ua, позитивна динаміка в загальній базі вакансій видна в таких сферах: “IT, телеком”, “Адміністративний персонал”, “Виробництво”.
Менше вакансій було розміщено для фахівців напрямків “Ритейл”, “Банки, лізинг, інвестиції”, “Початок кар’єри, студенти/випускники”. А в порівнянні з квітнем 2018 року знизилася затребуваність представників робітничих професій та фахівців у сфері туризму, спорту та краси.
Онлайн-сервіс для пошуку і розміщення вакансій в сегменті блакитних комірців OLX “Робота” відзначає появу сезонних пропозицій ще з квітня. З усіх пропозицій на літо, які публікувалися з березня, 32% припали на барно-ресторанну сферу, 15% – на роздрібну торгівлю, продаж та закупівлю. У трійку також увійшла робота за кордоном – 12% оголошень про сезонне працевлаштування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас