Олена Дмітрієва: "До кінця року іпотека може подешевшати на 1-2%" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олена Дмітрієва: "До кінця року іпотека може подешевшати на 1-2%"

Особисті фінанси
8
Глобус Банк очікує активізацію іпотечного кредитування у Львові, Одесі та Дніпрі.
Для суттєвого розвитку іпотечного кредитування необхідно дозволити банкам використовувати заставу у вигляді майнових прав на нерухоме майно, а також знизити оцінку розміру кредитного ризику з існуючих 13,5% (постанова № 351 НБУ) до 2%.
Таку думку заступник Голови Правління ГЛОБУС БАНКУ висловила на прес-конференції «Іпотека після виборів: чого чекати покупцям житла, до чого готуватися забудовникам».
За її словами, до кінця 2019 року можна розраховувати на зниження відсотків за кредитами на 1–2% за умови зниження депозитних відсотків та продовження політики НБУ, спрямованої на зниження облікової ставки. Вона також вважає, що важливим для іпотеки є зменшення відсоткових ставок за кредитами нижче 15% річних.
При діючих відсоткових ставках, на її думку, розвиток іпотечного кредитування можливий тільки за умови впровадження спільних іпотечних програм між банками та забудовниками. Вона вважає що у найближчі 1,5 роки кількість таких програм в Україні може збільшитися на 15–20%.
«У 2019 — 2020 роках очікуємо на збільшення кількості спільних програм із забудовниками не лише в активних Києві та Харкові, а ще у Львові, Одесі, Дніпрі. Саме в цих регіонах очікується активний розвиток партнерських програм між банками та забудовниками», — підсумувала Олена Дмітрієва.
Більше інформації тут
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас