Унікальний формат обслуговування Private Banking Таскомбанку підкорює український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Унікальний формат обслуговування Private Banking Таскомбанку підкорює український ринок

Особисті фінанси
142
Традиційно обслуговування особистих фінансів і корпоративних інтересів компанії власники бізнесу довіряли різним фінансовим установам, вважаючи за краще класти яйця в різні кошики. Але сьогодні на ринку є пропозиція, яка змінила тенденцію на ринку. Олег Поляк, заступник голови правління ТАСКОМБАНКУ, розповів, чому банк впровадив ексклюзивний формат обслуговування клієнтів Private Banking і чим він зручний власникам бізнесу.
Як і коли в ТАСКОМБАНКУ народилася ідея поєднати в рамках Private Banking обслуговування і особистих фінансів, і бізнесу клієнтів?
- Можна сказати, що це колективна ідея наших клієнтів і керівництва банку. Ми часто зустрічаємося з нашими клієнтами, щоб почути про їхні потреби, розповісти про наші досягнення та плани. На одній з таких зустрічей саме народилася ця ідея: обслуговувати особисті фінанси і потреби бізнесу у одного менеджера в одному підрозділі. В цьому і полягає ексклюзивність нашого підходу до Private Banking. Маю сказати, що для ринку це серйозний виклик. Ми прийняли цей виклик і вже півтора року успішно працюємо по-новому.
Цей формат повинен зацікавити власників бізнесу. Скільки таких клієнтів в Private Banking ТАСКОМБАНКУ?
- Близько 70% наших великих вкладників – це власники бізнесів. Саме для них ми і розробили концепцію об’єднаного обслуговування особистих, сімейних та корпоративних фінансів.
Але ж українські бізнесмени найчастіше побоюються довіряти всі свої фінанси одному банку. Як ви мотивуєте клієнтів довірити вам не тільки особисті, а й корпоративні фінанси?
- Справді, часто клієнт приходить в банк і на прикладі однієї послуги оцінює якість сервісу, а побачивши, що ми відмінно впоралися, довіряє вирішення інших завдань. Хтось спочатку відкриває рахунок підприємства, а згодом переводить в ТАСКОМБАНК особисті активи. Хтось, навпаки, розміщує депозит як фізична особа, а оцінивши професійність наших менеджерів і концепцію роботи, довіряє нам рахунки свого бізнесу.
Є банки, які продають послуги, ми ж пропонуємо розуміння бізнес-потреб і тільки потім – фінансові продукти для їх задоволення. Клієнти Private Banking можуть прийти до свого менеджера і розповісти, які фінансові потреби у нього особисто і у його бізнесу. Якщо завдяки ТАСКОМБАНКУ він може реалізувати всі свої плани, то довіряє реалізацію цих планів нам.
Чим нова концепція ТАСКОМБАНКУ приваблює клієнтів Private Banking?
- Це зручно, вигідно і швидко. Обслуговуючи особисті та корпоративні рахунки в різних банках, клієнти витрачають більше часу на спілкування з кількома фахівцями з різних відділів, надання необхідних документів, а банки – на вивчення фінансових потреб клієнта і ухвалення рішень. Наша концепція дозволяє і особисті, і корпоративні фінансові питання VIP-клієнтів вирішувати в одному відділенні і у одного персонального менеджера. Безумовно, залежно від потреб клієнта до вирішення завдань можуть підключатися вузькі фахівці з валютних контрактів, кредитування, факторингу та інших напрямків, але їхню роботу координує персональний менеджер.
Якщо власник бізнесу доручає вирішення будь-яких питань своєму топ-менеджеру (потреба в отриманні кредиту, проведенні валютного контракту і тощо), він також зможе вирішити всі питання з одним менеджером і заощадити свій час.
Як вам вдалося підібрати команду персональних менеджерів, здатних працювати в новому для ринку форматі?
- Ми будуємо свої кадри самостійно, адже суперменеджерів, які мають досвід і в корпоративному, і в Private-сегменті, просто немає на ринку. У ТАСКОМБАНКУ фахівці розвиваються, навчаючись на реальних кейсах. Наприклад, адміністратор, який зустрічає клієнтів, з часом може стати персональним менеджером, старшим персональним менеджером, заступником директора або директором.
І чого в ТАСКОМБАНКУ навчають персональних менеджерів Private Banking?
- Наші співробітники повинні знати основні продукти як для Private Banking, так і для корпоративного бізнесу. Але головний навик для персонального менеджера – вміння слухати клієнта і реалізовувати його потреби, а не просто продавати продукти. Бажання розвиватися – це, безумовно, драйвер кар’єрного зростання.
Скільки таких фахівців зараз працює в банку?
- Клієнтів Private Banking в ТАСКОМБАНКУ обслуговують 22 менеджера в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Полтаві, Кропивницькому, Тернополі, Харкові. Якщо говорити про формати, їх кілька: в одних містах працюють VIP-центри, в інших – закриті VIP-відділення.
Хто може стати їхнім клієнтом?
- У нас є три основні критерії: розміщення депозиту від $100 тис., оформлення преміальної картки, обслуговування в нашому банку власного бізнесу з оборотом від 100 млн грн. Ми ці критерії не міняємо вже тривалий час і не плануємо знижувати планку, незважаючи на зворотну тенденцію на ринку, оскільки високо цінуємо наших клієнтів.
ТАСКОМБАНК пропонує клієнтам Private Banking пакетні пропозиції?
- Власникам великих підприємств з оборотом від 100 млн грн на рік ми пропонуємо індивідуальний підхід і гнучкі тарифи. Для них в першу чергу важливо отримати персональну пропозицію обслуговування бізнесу в межах вирішення конкретно поставленого завдання. Власникам малих підприємств пропонуємо пакет вартістю близько 1000 грн на місяць, який передбачає наявність необхідних фінансових інструментів і послуг для розвитку їхнього бізнесу.
Коли багато банків зосереджені на діджиталізації, в Private Banking ТАСКОМБАНКУ роблять акцент на особистих комунікаціях. Чому ви йдете таким шляхом?
- Звичайно, у нас є мобільний додаток, який дає можливість здійснювати багато операцій віддалено, але це радше доповнення до сервісу. Ми дійсно робимо акцент на індивідуальному підході. Для нас важливі як сучасний сервіс найвищого рівня, так і надійні партнерські відносини. Ми переконані, що менеджерів Private Banking можна замінити комп’ютером або смартфоном, і для нас важливо, з якими емоціями нас пов’язує клієнт. Тому ми багато спілкуємося, організовуємо заходи для сімей, знайомимо клієнтів між собою, щоб дати їм можливість знайти нові ідеї та реалізувати нові проекти.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас