У США побудують найбільше у світі сховище для відновлюваної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США побудують найбільше у світі сховище для відновлюваної енергії

Енергетика
1654
Японський консорціум Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) і американська компанія Magnum Development оголосили про запуск спільної ініціативи з будівництва сховища відновлюваної енергії.
В рамках проекту Advanced Clean Energy Storage (ACES) буде створена система акумулювання енергії з відновлюваних джерел, розрахована на 1 тис мегават, що дозволить обслуговувати до 150 тисяч домогосподарств щороку. Для розробки будуть використані передові технології зі зберігання стисненого повітря, акумулятори високої ємності і твердооксидні паливні елементи.
У західній частині США попит на електроенергію нині досить низький, що вимагає зберігання зайвих обсягів енергії та негативно впливає на ціноутворення.
ACES дозволить вирішити ці питання і акумулювати вільну енергію на термін до декількох сезонів для подальшого використання.
Центральна частина штату Юта, де буде реалізований проект – оптимальне місце для будівництва енергосховища в силу розвинуту транспортну інфраструктуру, великих запасів сонячної і вітрової енергії і наявності соляних куполів, необхідних для застосування стисненого повітря при переспрямуванні надлишків енергії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас