Американський стартап представив незвичайне повітряне таксі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський стартап представив незвичайне повітряне таксі (відео)

Технології&Авто
370
Американський стартап Alaka’i Technologies представив проект водневого аеротаксі Skai і вже зібрав перший льотний прототип апарата.
Незвичайний літальний апарат мають сертифікувати в США до кінця 2020 року.
Skai – це невеликий літальний апарат з вертикальним зльотом і посадкою, рух якого забезпечують електродвигуни, що працюють на водневих паливних елементах. Як стверджується, Skai буде одним з найбезпечніших, чистих і універсальних транспортних засобів.
Апарат, розрахований на п’ятьох людей, може протриматися в повітрі до чотирьох годин, подолавши за цей час до 650 км. Він приводиться в рух шістьма електродвигунами з вбудованим резервуванням. Заправка літального апарата воднем буде займати всього десять хвилин.
Представники Alaka’i стверджують, що подібна дальність польоту робить апарат ідеальним для реагування на надзвичайні ситуації, перевезення вантажів і суміжних сфер.
Експерти прогнозують, що повітряні таксі почнуть перевозити клієнтів протягом трьох років і що ці таксі можуть почати літати автономно або напівавтономно вже в 2025 році. Аналітики Roland Berger прогнозують, що через п’ять років у всьому світі буде діяти 3000 літаючих таксі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас