Завод Коломойського вимагає обмежити права НАБУ: держава може втратити 7 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завод Коломойського вимагає обмежити права НАБУ: держава може втратити 7 мільярдів

Фондовий ринок
1666
“Запорізький завод феросплавів” домагається визнання неконституційним права Національного антикорупційного бюро через суди визнавати сумнівні угоди недійсними.
Про це йдеться в повідомленні Конституційного суду.
Відзначається, що на закритій частині пленарного засідання суд продовжив розгляд справи за конституційною скаргою Запорізького заводу феросплавів щодо конституційності положень пункту 13 частини першої статті 17 закону “Про Національне антикорупційне бюро України”.
“Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань Другого сенату Конституційного суду”, – йдеться в повідомленні суду.
Товариство з обмеженою відповідальністю “Запорізький завод феросплавів” входить до умовної групи “Приват” Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.
Завод Коломойського оскаржує повноваження НАБУ звертатися до суду з цивільними позовами про визнання недійсними угод фігурантів корупційних розслідувань.
За чотири роки роботи НАБУ подало 42 позови, за якими недійсними були визнані 92 угоди.
Як пише “Центр протидії корупції”, за таким принципом в суді за позовом НАБУ був визнаний недійсним договір між “Запоріжжяобленерго” та “Енергомережа” на суму понад 112 мільйонів гривень.
В цілому, якщо суд ухвалить рішення на користь заводу, це позбавить Національне антикорупційне бюро права через суд визнавати недійсними угоди у корупційних справах.
У такому випадку держава може втратити 7 мільярдів гривень – на таку суму обчислюються вже розірвані з ініціативи детективів через суди угоди, порахували в “Центрі протидії корупції”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас