"Нафтогаз" з червня почне торгувати газом на Українській енергетичній біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" з червня почне торгувати газом на Українській енергетичній біржі

Енергетика
166
ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” почне купівлю-продаж газу через електронний майданчик Української енергетичної біржі (УЕБ), перші торги планується провести в червні.
“Вихід газового дивізіону групи “Нафтогаз” на біржові торги підвищить прозорість формування ринкової ціни газу і збільшить обсяги біржової торгівлі газом в Україні”, – повідомляється в прес-релізі НАК.
“Нафтогаз Трейдинг” вже отримав акредитацію на УЕБ. Продаж газу планується на умовах поставки протягом наступного після торгів місяці, або того ж місяця, в якому відбулися торги.
В “Нафтогазі” зазначили, що для участі в торгах зацікавленим сторонам необхідно пройти процедуру KYC (know your customer) і отримати акредитацію на біржі.
“Ми давно і уважно стежимо за торгами на енергетичній біржі. Рішенню перевести частину трейдингових операцій з газом на біржу передував комплексний аналіз. Ми вивчали позитивний досвід “Укргазвидобування” і “Укртранснафти”, які вже багато років успішно здійснюють торгівлю нафтопродуктами на УЕБ. Біржова торгівля в умовах вільної конкуренції дозволить зняти всі питання щодо ринковості наших цін і додасть публічності нашій торговельній діяльності, – пояснив глава газового дивізіону НАК Андрій Фаворов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас