Суд зобов'язав Нафтогаз надати інформацію про багатомільйонні премії керівництву компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав Нафтогаз надати інформацію про багатомільйонні премії керівництву компанії

Казна та Політика
706
Шостий апеляційний суд Києва ухвалив рішення, яким визнав інформацію про видачу Нафтогазом премій своєму керівництву на загальну суму 46 мільйонів доларів — публічною, а також зобов’язав компанію надати цю інформацію у відповідь на запит.
Про це повідомляє Український інститут з прав людини, який подав на Нафтогаз до суду за відмову оприлюднювати інформацію про премії своєму керівництву.
Так, суд зазначив, що інформація про розмір премій керівництву державної компанії є публічною інформацією, яку можна розголошувати та надавати у відповідь на запит.
Нагадаємо, у 2018 році Нафтогаз оголосив про виплату 41 співробітнику $46 млн премії за перемогу у Стокгольмському арбітражі. Сума, яку компанія вирішила виплатити своїм співробітникам, складає 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 мільярда доларів) та складе 46,3 мільйона доларів. При цьому преміювати вирішили 41 особу, яка «прямо чи опосередковано зробила значний внесок у досягнення результату».
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман направив листа наглядовій раді Нафтогазу через мільйонні премії. «Я стурбований таким рішенням, тому направив офіційного листа до наглядової ради Нафтогазу, щоб вони переглянули це рішення», — повідомляв Гройсман.
Перевіркою премій зайнялася Рахункова палата. Пізніше уряд заборонив виплачувати премії держслужбовцям.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас