Китайці запустили в метро інтернет 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці запустили в метро інтернет 5G

Світ
327
У метрополітені китайського міста Чженчжоу, адміністративному центрі провінції Хенань, з’явилася перша лінія з мережею новітнього покоління 5G. Середня швидкість завантаження даних становить 700 Мбіт/с.
Над запуском мережі в підземці працювали найбільші китайські оператори: China Mobile, China Union і China Telecom. Чиновники сподіваються, що успішний експеримент «забезпечить надійну основу для розвитку подібних систем іншими китайськими і зарубіжними телекомунікаційними операторами».
Разом з тим, в місті запустили також і проект за так званою розумною транспортною системою 5G. Але поки лише в тестовому режимі. Між двома зупинками на відстані в півтора кілометра вже курсують чотири невеликі автобуси-безпілотники, «прив’язані» до надшвидкісного інтернету п’ятого покоління.
Втім, експериментують з 5G і в іншому китайському місті – Шеньчжені. Правда, переслідують при цьому куди більш утилітарну мету: передають по прибутті поїзда на кінцеву станцію пакет зібраних за поїздку даних (телеметрія про роботу поїзда, матеріали відеоспостереження тощо – загалом близько 25 ГБ). Всі їх вдалося відправити всього за 150 секунд.
Директор метрополітену Шеньчжень Ван Цзянь розповів, що це справжній порятунок, адже досі дані після поїздки співробітникам доводилося завантажувати з жорсткого диска вручну через низьку швидкість бездротової мережі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас