Світовий банк надав Україні $200 млн кредиту на розвиток малого та середнього фермерства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк надав Україні $200 млн кредиту на розвиток малого та середнього фермерства

Казна та Політика
232
Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила рішення про надання Україні кредиту у розмірі 200 мільйонів доларів. Метою кредиту є стимулювання розвитку малого та середнього фермерства.
Про це повідомляє представництво Світового банку в Україні.
Головними цілями нової кредитної програми Світового банку є збільшення ефективності сільського господарства України, забезпечення більш адресної політики підтримки галузі, підвищення прозорості використання державних сільськогосподарських земель та розширення доступу малих та середніх фермерських господарств до експорту.
«Україна може прискорити свій економічний розвиток шляхом підвищення ефективності та зміцнення прозорості своєї сільськогосподарської галузі. Підвищення продуктивності сільського господарства на 30% могло б протягом наступних п’яти років збільшити ВВП на додаткові 4,4 %», — повідомив директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сато Кахконен.
У Світовому банку зазначають, що сільськогосподарська продукція є однією з найбільших статей експорту України, тому розвиток агропромисловісті, особливо малих та середніх фермерських господарств, сприятиме економічній стабілізації України.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас