Американці пригрозили компенсаційними митами країнам - валютним маніпуляторам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці пригрозили компенсаційними митами країнам - валютним маніпуляторам

Валюта
569
Міністерство торгівлі США запропонувало вводити компенсаційні мита стосовно країн, які занижують вартість своєї національної валюти відносно долара.
Про це йдеться в поширеній заяві відомства.
«Міністерство торгівлі може компенсувати прив’язану до курсу валют ставку субсидії, яка завдає шкоди промисловості США, – підкреслив міністр торгівлі Уілбур Росс. – Іноземні держави більше не зможуть використовувати валютну політику на шкоду американським робітникам і підприємствам».
Як пояснили у відомстві, американське законодавство «визначає компенсаційні субсидії в якості фінансової підтримки з боку уряду або держустанови, яка є цільовою і забезпечує вигоду іноземному виробнику або експортеру».
«Пропоноване нормативне положення є кроком на шляху до реалізації обіцянок президента [США Дональда] Трампа протидіяти недобросовісній валютній практиці наших торговельних партнерів», – зазначив Росс.
У проекті положення визначаються критерії, які міністерство буде використовувати для визначення необхідності введення компенсаційних мит в разі заниження вартості валюти владою тієї чи іншої країни.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас