Alstom уклала перший великий контракт на постачання водневих поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alstom уклала перший великий контракт на постачання водневих поїздів

Технології&Авто
1197
Компанія Fahma, дочірнє підприємство Транспортного об’єднання регіону Рейн-Майн (RMV), 21 травня уклала контракт з Alstom на поставку і обслуговування 27 моторвагонних поїздів на паливних елементах. Це перший великий контракт на подібний рухомий склад.
Відповідний тендер на поставку поїздів, що працюють на водневому паливі, для перевезень по неелектрифікованих лініях в регіоні гірського масиву Таунус, розташованого на північний захід від Франкфурта-на-Майні, об’єднання RMV оголосив 20 квітня 2018 року.
Контракт вартістю 500 млн євро включає опцію, яка передбачає обслуговування поїздів протягом 25 років і забезпечення їх водневим паливом. Постачання водневого палива Alstom виконуватиме спільно з компанією Infraserv Höchst. Пункт заправки розмістять в індустріальному парку Höchst на додаток до наявних заправних станцій для автобусів і вантажних автомобілів.
Поїзди Coradia iLint планують ввести в експлуатацію в грудні 2022 року. Вони замінять дизель-поїзди на маршрутах Херст – Бад-Зоден, Франкфурт-на Майні – Кенігштайн, Франкфурт-на-Майні – Бад-Хомбург – Брандоберндорф, а також Фридрихсдорф – Фрідберг. У кожному складі є 160 місць для сидіння, інформаційні табло з даними в режимі реального часу, надається вільний доступ до мережі wi-fi, а також виділені зони для велосипедів, інвалідних крісел-візків і дитячих візків.
Федеральний уряд Німеччини покриє 40% додаткових (понад вартість дизель-поїздів) витрат на рухомий склад на водневому паливі, а також надасть підтримку в обладнанні заправної станції.
Два моторвагонні поїзди Coradia iLint виробництва Alstom з вересня 2018-го перебувають в регулярній експлуатації на мережі Elbe-Weser в землі Нижня Саксонія, ще 14 планується використовувати, починаючи з 2021 року на маршруті Куксхафен-Бремерхафен-Бремерферде-Букстехуде.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас