Коломойський допускає, що може знову стати співвласником ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський допускає, що може знову стати співвласником ПриватБанку

Кредит&Депозит
1345
Колишній співвласник націоналізованого ПриватБанку Ігор Коломойський допускає, що може знову стати співвласником банку.
Про це він повідомив в інтерв’ю відео-проекту УП “Чітко інтерв’ю”, передають Українські Новини.
“Цей варіант (бути співвласником) розглядався до того, як вони пішли по тяжкому шляху, коли вони вирішили все помножити на нуль… Якщо в судах буде доведено, або буде працювати урядова комісія, або незалежні аудитори визначать, що в банку був капітал, який помножили на нуль і зробили негативним шляхом зміни просто правил бухобліку… мій капітал став не 60 млрд плюс, а мінус 120 млрд… Якщо буде визнано, що це було незаконно, перевірка і зміна нормативів, то треба відновити мій капітал в цьому банку, але це 50 або 60 млрд цьому банку, не в мене в кишені, а в банку”, – сказав Коломойський.
При цьому він додав, що він не хоче дестабілізувати ні ПриватБанк, ні банківську систему скасуванням націоналізації фінустанови.
“Рішення (щодо подальших планів ПриватБанку) приймають власники: колишні та теперішні. Я думаю, що у нас є спільні з ними інтереси – і у старих власників, і у нинішніх – щоб банк зберігся і ніхто з вкладників не постраждав”, – додав бізнесмен.

Довідка Finance.ua:

  • Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня скасував націоналізацію ПриватБанку, а також прийняв рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку у справі №826/13813/17, яким повністю задовольнив позов підконтрольної Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.
  • Зокрема, задоволені вимоги позивача в частині скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року №105, яким визначено перелік пов’язаних з ПриватБанком фізичних і юридичних осіб. Саме це рішення Національного банку є одним з основних в процесі виведення в грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави. В ході цього процесу було проведено процедуру bail-in, яка полягає в обміні коштів осіб, пов’язаних з банком, на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів.
  • Печерський районний суд Києва 20 квітня ухвалив рішення розірвати договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку, отриманим до входження в капітал банку держави.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас