Нафта дорожчає вранці в п'ятницю, але завершує тиждень рекордним падінням з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає вранці в п'ятницю, але завершує тиждень рекордним падінням з початку року

Енергетика
632
Ціни на нафту еталонних марок відновлюються в п’ятницю після різкого падіння в четвер, проте з початку тижня демонструють максимальні темпи зниження з початку 2019 року.
Липневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 подорожчали на $0,8 (1,18%) – до $68,56 за барель. На торгах у четвер їх ціна впала на $3,23 (4,55%) і становила на закриття $67,76 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на липень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $0,69 (1,19%) – до $58,60 за барель. На попередніх торгах WTI впала в ціні на $3,51 (5,71%), до $57,91 за барель.
З початку тижня Brent подешевшала на 5,1%, WTI – на 6,6%.
Як пише MarketWatch, різке погіршення відносин між США і Китаєм в торговельній сфері змусило інвесторів переглянути свої прогнози зростання світової економіки і попиту на нафту.
Напередодні з повідомлень ЗМІ стало відомо, що Вашингтон розглядає можливість введення санкцій стосовно п’яти китайських компаній, що виробляють обладнання для відеоспостереження. Раніше США внесли до “чорного списку” китайську компанію Huawei, а до цього – збільшили мита на імпорт китайських товарів, на що Пекін відповів аналогічними заходами.
“Настрій на ринку стає все більш песимістичним через погіршення американо-китайського конфлікту”, – сказав старший економіст Japan Oil, Gas and Metals National Corp. Такаюкі Ногамі.
За його словами, наступного тижня перспективи відновлення цін на нафту невеликі, оскільки статдані, заплановані до публікації, швидше за все, тільки підтвердять негативний вплив торговельних суперечок на світову економіку.
Додатковим негативним фактором для нафтового ринку минулого тижня стала новина про те, що товарні запаси нафти в США минулого тижня злетіли на 4,74 млн барелів, до максимального рівня з середини 2017 року. Аналітики, опитані S&P Global Platts, прогнозували в середньому падіння резервів нафти на 2 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас