Ріелтори попередили українців про нову аферу на ринку оренди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ріелтори попередили українців про нову аферу на ринку оренди

Нерухомість
12152
Шахраї активно впроваджують нову схему виманювання грошей у квартиронаймачів. Як розповів на своїй сторінці в Facebok віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал, зловмисники вдосконалили стару аферу з передоплатою за оренду квартир.
«Цього разу вони створюють фейкові акаунти відомих ріелторів. Розміщують на цих акаунтах сертифікати, регалії, викрадені у фахівців, які нічого не підозрюють. Від імені псевдоакаунта розміщують оголошення про оренду квартир. Вимагають передоплату за резервування квартир, а потім зникають, залишаючи ошуканих людей розбиратися з ріелторами, які нічого не підозрюють», – попереджає Топал.
За словами експерта, таких випадків вже зафіксовано понад 10 по Києву. Аферисти «здавали квартири в Києві» від імені київських і рівненських ріелторів. Є побоювання, що аналогічну схему незабаром візьмуть на озброєння і шахраї з інших регіонів.
«Шановні орендарі, якщо у вас вимагають передоплату за бронювання квартири від імені ріелтора, знайдіть справжні контакти цієї людини в Google, на сайтах громадських організацій, як всеукраїнських, так і регіональних. І зв’яжіться безпосередньо з ним до того, як перераховувати передоплату», – закликав потенційних орендарів Топал.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас