Фірма Жеваго починає примусовий викуп акцій у міноритаріїв Полтавського ГЗК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірма Жеваго починає примусовий викуп акцій у міноритаріїв Полтавського ГЗК

Фондовий ринок
835
Компанія Ferrexpo AG (Швейцарія), яка володіє 99,11% акцій ПАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат” (ПГЗК), примусово викупить у міноритаріїв акції в рамках процедури squeeze-out за ціною 34,24 грн кожна при їх номінальній вартості 9, 96 грн.
Про це свідчать дані публічної безвідкличної вимоги, датованої 17 травня 2019 року, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
За інформацією агентства, раніше Ferrexpo AG (Швейцарія) заявляла про намір використовувати право проведення squeeze-out (примусового викупу акцій) у міноритаріїв.
В оприлюдненому Полтавським ГЗК в системі НКЦПФР повідомленні від імені уповноваженої особи повідомлялося, що Ferrexpo AG має намір скористатися правами, передбаченими статтею 65 закону “Про акціонерні товариства”, щодо обов’язкового продажу акцій акціонерами ПрАТ ПГЗК на вимогу особи, яка є власником домінуючого контрольного пакета акцій.
При цьому наголошується, що станом на дату повідомлення Ferrexpo AG є прямим власником домінуючого контрольного пакета акцій товариства, а саме володіє 189 млн 313,087 тисяч штук іменних простих акцій ПрАТ, що становить 99,11% статутного капіталу.
У поданій до повідомлення структурі власності підприємства уточнюється, що Ferrexpo AG, кінцевим бенефіціаром якої є Костянтин Жеваго, станом на 1 квітня 2019 року належить безпосередньо 99,1167% акцій ПАТ ПГЗК.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас