Кабмін посилив ліцензійні умови для туроператорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін посилив ліцензійні умови для туроператорів

Казна та Політика
555
Кабінет міністрів України на засіданні в середу прийняв постанову про посилення відповідальності туроператорів перед споживачами туристичних послуг і зобов’язав їх забезпечувати мінімальний розмір фінансової гарантії на весь термін дії ліцензії.
  • Для отримання ліцензії туроператор повинен забезпечувати фінансову гарантію перед туристами, а також відновлювати розмір фінгарантії протягом одного робочого дня в разі гарантійних виплат клієнтам.
  • Туроператори також зобов’язані розміщувати на своїх веб-сайтах інформацію про кількість укладених з туристами договорів, а також дані про турагентів, з якими працює туроператор, і про наявність у них фінзабезпечення.
  • Туроператори зобов’язані публікувати інформацію про затримку рейсів на чотири і більше годин, а також інформувати про це орган ліцензування – МЕРТ.
Постанова також передбачає створення туроператором необхідних умов для доступу до своїх офісів осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Крім цього, таких осіб потрібно інформувати про наявність необхідної для них туристичної інфраструктури в пакеті послуг перед продажем продукту.
Закріплено також вимоги до штату туроператора, відповідно до яких не менше 30% співробітників повинні мати три і більше років стажу роботи в сфері туризму або вищу освіту.
Порушення будь-якої з цих вимог може призвести до втрати ліцензії туроператора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас