На "вторинці" Харкова спостерігається новий рекордний показник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "вторинці" Харкова спостерігається новий рекордний показник

Нерухомість
13511
На вторинному ринку нерухомості Харкова розрив між середніми цінами пропозиції та реальних угод досяг рекордних показників.
Про це Finance.ua повідомили в компанії “ХАН” (Харківське агентство нерухомості).
З початку поточного року на харківському ринку вторинного житла розрив між середньою ціною, за якою власники виставляють квартири в продаж, і ціною реальної угоди збільшився з 50 до 148 доларів за метр.
Як відзначають ріелтори, різниця майже в 100 доларів є рекордним показником.
“Сьогодні однокімнатна квартира в Харкові виходить на продаж, в середньому, за ціною 738 доларів за метр. А угода реально відбувається за ціною 499 доларів за метр. Двокімнатні – виставляються по 738, а продаються по 567 доларів за метр. Такий значний розрив свідчить про завищені очікування продавців. Причиною ж завищених очікувань є, як це не дивно, ціни житла на первинному ринку, що стабільно і плавно підвищуються”, – повідомила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.
Експерт також додала, що з початку поточного року середня вартість квадратного метра на вторинному ринку житла знизилася з 642 до 566 доларів.
На думку Світлани Якимової, це зниження обумовлене досить стабільним курсом гривні, а також поступовим перетіканням покупців з вторинного ринку на первинний.
За даними експерта, купівля квартир на первинному ринку сьогодні становить близько 50% від загальної кількості угод.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас