Українцям "світить" безкоштовний роумінг з шістьма країнами Східного партнерства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям "світить" безкоштовний роумінг з шістьма країнами Східного партнерства

Світ
3799
Плату за роумінг між Європейським Союзом і Україною поки не скасовують, але ЄС очікує підписання угоди про вільний роумінг між Україною, Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією і Молдовою в 2020 році.
Про це повідомив керівник програми EU4Digital Артурас Піліпоніс.
“З точки зору проекту, до 2020 року має бути підписаний договір про спільний роумінговий простір, і вже є підтвердження, що ми будемо рухатися в цьому напрямку”, – зазначив він.
За словами Піліпоніса, вже є детальний план впровадженню послуги вільного роумінгу в країнах Східного партнерства, проте дата підписання угоди поки не визначена – для початку необхідно адаптувати профільне законодавство країн-учасників.
Водночас, керівник відділу програм допомоги “Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура і навколишнє середовище” представництва ЄС в Україні Йоханнес Баур щодо підписання Україною договору про вільний роумінг з ЄС зазначив, що поки про це говорити зарано.
“Зараз ми почнемо з цього регіону, і вже потім будемо робити наступні кроки. Ми усвідомлюємо амбіції України мати таку ж угоду з ЄС, де багато українців зараз можуть подорожувати в рамках безвізового режиму, і це буде наступний крок”, – зазначив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас