Міжбанк: ситуація на валютному ринку зміниться не на користь гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ситуація на валютному ринку зміниться не на користь гривні

Валюта
5836
Вівторок був багатий на події, які активно вплинуть як на економічну політику в країні, так і на життя простих громадян вже найближчим часом.
У середу ситуація на валютному ринку дещо зміниться і не на користь гривні. Ось що частково спрацює проти подальшого зміцнення нацвалюти:
Результати і розрахунки по аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП від 21 травня. Вчора чиновники продали паперів на 5,0 млрд гривень (з них гривневих – на 2,1 млрд і в валюті – на 112 млн доларів). Це середній результат, і ті нерезиденти, хто вчора брав участь в цій купівлі українських паперів вже в основному за 20 і 21 травня продали необхідний обсяг валюти на міжбанку для забезпечення сьогоднішніх проплат в гривні за ОВДП. Тому сьогодні значного зростання пропозиції долара на ринку з їхнього боку ми не чекаємо. При наявності відносно стабільного обсягу попиту – такий розклад на торгах – не на користь гривні;
Наближення періоду основних відшкодувань ПДВ експортерам. Вже до кінця цього тижня і на початку наступного – почнуть поступово заходити на клієнтів основні по місяцю обсяги відшкодувань ПДВ, що скоротить потребу в продажу ними валюти на торгах. Багато компаній хочуть дотягнути до цього періоду без особливих валютних розпродажів, що змінює співвідношення попиту і пропозиції на валютному ринку.
Стан ліквідності в банківській системі і поведінка готівкового ринку особливого впливу сьогодні на міжбанк не зробить. Коррахунки банків фактично залишилися на тих же 50,5 млрд гривень, а цінники в обмінниках також особливо не рухаються. Тому і ресурсний ринок і готівковий – більше сьогодні “статисти”, ніж окремі “гравці” в частині формування курсу.
Ми прогнозуємо на середу обсяг операцій на торгах в межах до 400 – 430 млн доларів при укладенні до 530 – 640 угод, а коридор по долару зміститися в бік зростання котирувань – до рівнів 26,15 – 26,35 гривень.
При наявності ситуативного надлишку пропозиції долара на торгах ми знову побачимо скупку валюти Нацбанком для поповнення ЗВР, але на особливі обсяги цих інтервенцій сьогодні не розраховуємо – максимум “чергові” 20 млн доларів.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,14 / 26,16
євро – 29,14 / 29,17
російський рубль – 0,404 / 0,405
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас