Німецький виробник будматеріалів продав цементні заводи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький виробник будматеріалів продав цементні заводи в Україні

Фондовий ринок
2031
Німецька компанія HeidelbergCement – один з найбільших у світі виробників будівельних матеріалів – продала українські цементні заводи. В Україні компанія працювала з 2001 року. Новими власниками стали структури, пов’язані з інвестбанкіром Ігорем Мазепою. Але він увійшов в угоду не один, а з партнерами.
“Ми не вважаємо продаж активів однієї компанії іншій сигналом про зниження інвестпривабливості в Україні. Але не варто забувати той загальновідомий факт, що протягом конфлікту на Сході країни компанія втратила контроль над двома своїми важливими заводами”, – розповіли в Німецько-Українській промислово-торговельній палаті AHK Ukraine.
Хоча скрізь декларується, що ПрАТ “Хайдельберг Цемент Україна” (Дніпро) контролює три цементні заводи, в реальності їх залишилося лише два – в Кривому Розі і Кам’янському. Третє підприємство розташоване поблизу окупованого Єнакієва. Також у його дочірнього ТОВ був завод з виробництва бетону в Луганську.
Мазепа підтвердив купівлю у німецької компанії 99,8% акцій ПрАТ “Хайдельберг Цемент Україна”. Але після оновлення наглядової ради (НР) акціонерного товариства стало зрозуміло, що Ігор Мазепа діяв не один. 14 травня 2019 року загальні збори акціонерів відкликали з посад главу наглядової ради Ернеста Еліто і секретаря Вольфрама Гертнера, а також звільнили членів НР Альберта Шойєра, Крістіана Міклі і Роберта Брейєра.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас