Колишній менеджер Danske Bank розповів про роль брата Путіна у відмиванні грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній менеджер Danske Bank розповів про роль брата Путіна у відмиванні грошей

Кримінал
1162
Двоюрідний брат президента Росії Володимира Путіна Ігор Путін брав участь у найбільшій в історії схемі з відмивання грошей на суму $230 млрд через естонську філію найбільшого банку Данії Danske Bank.
Про це в інтерв’ю CBS розповів колишній менеджер банку Говард Уілкінсон, який викрив схему з відмивання грошей.
За словами Уілкінсона, через естонське відділення банку щодня проходило до $20 млн. Він розповів, що гроші проводила зареєстрована в Лондоні компанія Lantana Trade. Адреса реєстрації цієї компанії виявилася “домом” ще для 64 підставних фірм з рахунками в Danske Bank.
Виявивши підозрілі операції, Уілкінсон повідомив про це чотирьом високопоставленим керівникам банку. Реакції від них не надійшло, тому менеджер звільнився і повернувся до Британії.
Однією з проблем була участь у схемі з відмивання грошей родичів президента РФ Путіна.
“Здається, це був Ігор Путін, якого я вважаю двоюрідним братом російського президента. Були посилання на ФСБ”, – розповів Уілкінсон.
Телеканал CBS зазначає, що Ігоря Путіна підозрювали і в інших російських схемах з відмивання грошей, але він завжди заявляв про свою невинність.

Довідка Finance.ua:

  • На початку 2018 року Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) опублікував дані про те, що члени сім’ї Путіна і російська Федеральна служба безпеки до 2013 року відмивали величезні суми грошей через естонську філію Danske Bank.
  • Згодом Danske Bank визнав участь філії у відмиванні коштів, звинувачення у цій справі висунуті 18 екс-співробітникам банку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас