Опір "Північному потоку - 2": США пообіцяли ввести санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опір "Північному потоку - 2": США пообіцяли ввести санкції

Енергетика
565
Адміністрація США планує ввести санкції проти проекту “Північний потік – 2”. Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі під час візиту в Україну. Так, за даними агентства Bloomberg, американський міністр зазначив, що США незабаром можуть підготувати законопроект, який передбачає обмеження щодо “Північного потоку – 2”.
“Опір “Північному потоку – 2” все ще дуже активний в США”, – заявив Перрі.
“Я очікую в не дуже віддаленому майбутньому, що Сенат США і Палата представників спрямують президенту США законопроект, який передбачатиме дуже, дуже тяжкі обмеження для компаній, якщо ті продовжують вести справи з проектом “Північний потік – 2”. Тож стежте за новинами”, – додав він.
Раніше Перрі вже заявляв, що у Вашингтоні допускають введення санкцій проти проекту цього газопроводу. Він також казав, що США залишаються противником будівництва газопроводів “Північний потік – 2” і “Турецький потік”, які дозволять Росії в транспортуванні газу в Європу обійтися без української газотранспортної системи.
У свою чергу новий президент України Володимир Зеленський на зустрічі з делегацією США закликав посилити антиросійські санкції. Американську делегацію очолював міністр енергетики США Перрі.
Як відомо, американські сенатори внесли законопроект, який має зупинити будівництво “Північного потоку-2”, введенням санкцій проти причетних осіб і компаній.
Водночас, проект зіткнувся з труднощами прокладки в Європі, через що термін запуску “Північного потоку – 2” перенесли на другу половину 2020 року. На відтермінування по проекту вплинула Данія. Копенгаген досі не погодив маршрут трубопроводу. Оператор Nord Stream 2 чекає відповіді вже за третім варіантом маршруту – таким чином Данія більше двох років не дає згоди на проект.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас