Шахраї витягли з українців півмільйона гривень, обіцяючи роботу в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї витягли з українців півмільйона гривень, обіцяючи роботу в Європі

Кримінал
501
Злочинне угруповання обдурило громадян на 500 тис.грн під виглядом працевлаштування в Європі.
Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.
“… 20.05.2019 проведено низку санкціонованих обшуків, за результатами яких припинено діяльність злочинного угруповання, учасники якого шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян під приводом працевлаштування в країнах Європи”, – йдеться в повідомленні.
За даними прес-служби, в ході досудового розслідування встановлено, що організували зазначену протиправну діяльність 5 жителів міста Києва, а сама діяльність відбувалася на території Дніпровського та Солом’янського районів Києва.
Згідно з матеріалами слідства, з березня 2018 року зазначені особи почали пропонувати громадянам послуги з працевлаштування в країнах скандинавського регіону. Однак після отримання авансового платежу жодних дій, спрямованих на реальне працевлаштування, не робили, а через місяць припиняли свою роботу і переїжджали в інший офіс, де починали “роботу” заново.
Наразі в кримінальному провадженні визнані потерпілими 55 громадян. Сума заподіяної їм шкоди становить понад 500 тис. грн.
Як повідомили в прес-службі, під час проведення слідчих дій в черговому “офісі” зловмисників правоохоронці попередили заволодіння грошовими коштами ще трьох постраждалих.
“Наразі 5 осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм готується повідомлення про підозру за ч.4 ст.190 КК України, а також клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою”, – повідомили в прокуратурі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас