Google відмовився від співпраці з Huawei: що буде зі смартфонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відмовився від співпраці з Huawei: що буде зі смартфонами

Технології&Авто
1727
Компанія Google припиняє співпрацю з китайським виробником смартфонів Huawei після указу президента США Дональда Трампа про заборону на використання обладнання цієї компанії.
Як зазначають західні ЗМІ, через це наступні покоління смартфонів Huawei не матимуть доступу до сервісів Google, зокрема Google Play, Chrome, Gmail, YouTube і карт.
Раніше випущені смартфони китайського виробника перестануть отримувати оновлення операційної системи Android. При цьому, у Huawei залишиться доступ до версії Android з відкритим вихідним кодом, яка відкрита для безкоштовного користування будь-кому, хто захоче. Але на технічну підтримку китайська компанія розраховувати не зможе.
При цьому в офіційній заяві Huawei зазначається, що компанія продовжить надавати оновлення безпеки і післяпродажне обслуговування всім смартфонам і планшетам Huawei і Honor, які були продані або є в наявності на складах по всьому світу.
“Huawei зробила значний внесок у розвиток ОС Android. Як один з ключових глобальних партнерів Android, ми тісно співпрацювали з відкритою платформою для розробки екосистеми, необхідної як для користувачів, так і для розвитку галузі в цілому”, – йдеться в заяві Huawei.
У Huawei також зазначили, що сервіси Google Play і засоби захисту Google Play Protect продовжать працювати на існуючих пристроях користувачів Huawei.
Також в компанії підкреслили, що виконують всі вимоги уряду США.

Довідка Finance.ua:

  • З 10 травня США підвищили мита стосовно китайських товарів з 10% до 25% на загальну суму 200 млрд доларів. Президент США Дональд Трамп також доручив почати процес підвищення мит на продукцію з КНР ще на 300 млрд доларів.
  • Свої дії американська сторона пояснила тим, що Пекін відходить від домовленостей, досягнутих раніше на консультаціях з торговельних питань.
  • У відповідь влада Китаю заявила 13 травня, що з 1 червня 2019 року запровадять відповідні мита стосовно понад 5 тис. товарних позицій з США на загальну суму 60 млрд доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас