У Білорусі повідомили, коли відновиться прокачування нафти в Україну і Польщу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі повідомили, коли відновиться прокачування нафти в Україну і Польщу

Енергетика
287
Білорусь відновить транзит російської нафти в напрямку України і Польщі після отримання від них необхідного підтвердження.
Про це повідомили в білоруському державному концерні “Белнефтехим”.
“Наші організації готові. Чекаємо підтвердження. Поки прокачування немає ні в один, ні в інший бік”, – додали в концерні.
Нагадаємо, нафтопровід “Дружба” починається в російському Татарстані, потім проходить через інші регіони РФ в білоруський Мозир. Там “Дружба” розгалужується на дві ділянки. Північний прокладений в Білорусі, Латвії, Литві, Польщі і Німеччині. Південний – в Україні, Чехії, Словаччині та Угорщині. Крім того, з російського Брянська через Білорусь прокладений маршрут до Литви і Латвії.
У квітні Білорусь призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження “брудної” російської нафти. Загальний її обсяг в трубопроводах України, Білорусі, РФ і Польщі оцінили в 5 млн тонн.
Компанія “Укртранснафта” 11 травня відновила транзит європейським споживачам по “Дружбі”, а 17 травня заявила про тимчасове припинення прокачування нафти. У компанії зазначили, що європейська сторона має провести підготовчу роботу з прийому “брудного” палива в свої резервуари. Анонсувалося, що транзит відновиться 20 травня в стандартному режимі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас