Експерт назвав причини зниження ставки за депозитами для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав причини зниження ставки за депозитами для населення

Кредит&Депозит
3828
Середні процентні ставки банків за новими депозитами знизилися на 0,6 п.п. до 11,4% річних, оскільки у українців стає менше обігових коштів на життєві потреби. Відповідно у банків знижується можливість оплачувати своїм вкладникам великі ставки за депозитами.
Таку думку висловив міжнародний економічний експерт, голова ГО “Національний інтерес України” Ігор Гарбарук.
“Одним з істотних факторів є те, що у українців стає менше обігових коштів на життєві потреби. Відповідно у банків знижується можливість оплачувати своїм вкладникам великі ставки за депозитами. Людям потрібні кошти на життя. Насправді, і номінальна заробітна плата, яку нам “намалював” уряд і Держстат, не відповідає дійсності, тобто ми розуміємо, що реальна заробітна плата нижча. Адже, якщо порахувати всіх працюючих в Україні, можна побачити зовсім інші показники, ніж ті, що декларує нам Держстат”, – сказав Гарбарук.
Також, за його словами, людям потрібні гроші, щоб прожити, з іншого боку, спостерігати за зниженням можна буде, коли почнеться сезон відпусток.
“Людям потрібно буде за щось їхати відпочивати, відправляти дітей на відпочинок, відповідно може бути ще зниження рівнів депозитів”, – розповів Гарбарук.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас