Андрій Довбенко впевнений, що блокчейн допоможе Україні подолати корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Андрій Довбенко впевнений, що блокчейн допоможе Україні подолати корупцію

Фінтех і Картки
522
Юрист Андрій Довбенко переконаний, що цифрові технології здатні знищити бюрократичну систему в Україні.
Андрій Довбенко впевнений, що блокчейн допоможе Україні подолати корупцію
Основні тези матеріалу:
1) Чи можна викорінити проблему корупції в Україні?
2) Інвестор Андрій Довбенко про технологію блокчейн.
3) Андрій Довбенко і Мінюст- звідки з’являються чорні піар-матеріали?
4) Переваги та особливості криптографічних систем.
Мета – знищити корупцію в Україні.
За 27 років незалежності в Україні змінилися 5 президентів, 18 прем’єр-міністрів і 14 генеральних прокурорів. Кожна нова влада мала свій план розвитку держави, в якому особливе місце відводилося боротьбі з корупцією. Після революції 2014 року Верховна рада зробила нові і, здавалося, істотні кроки в цьому напрямку.
Народні депутати:
• створили спеціалізовані антикорупційні органи;
• зобов’язали чиновників декларувати свої доходи в електронному вигляді;
• ввели статтю в КК за незаконне збагачення (яку, втім, не так давно скасував Конституційний суд);
• прийняли закони, необхідні для запуску антикорупційного суду і т.д.
Андрій Довбенко про технологію блокчейн
Андрій Довбенко впевнений, що блокчейн допоможе Україні подолати корупцію
Однак проблема корупції нікуди не поділася. У серпні 2018 року німецька газета Süddeutsche Zeitung опублікувала журналістське розслідування про те, що збитки державному бюджету України від хабарів на одній тільки митниці оцінюється в 4,8 мільярдів доларів щорічно! Соціологи стверджують, що корупція – головна проблема на шляху розвитку країни, на думку як простих громадян, так і представників бізнесу. У число цих людей входить адвокат і юрист з Києва Андрій Довбенко. На відміну від песимістів, які запевняють, що на боротьбу з епідемією корупції в Україні будуть потрібні довгі роки, Довбенко не сумнівається, що «одужати» країна може швидко і ефективно. Важливо, що бізнесмен пропонує конкретний рецепт «лікування» вже сьогодні: впровадження в державне управління технології Blockchain (Блокчейн). Детальніше: https://ua.news/ua/andrej-dovbenko-yuryst-y-venchurnyj-ynvestor-kak-blokchejn-pobedyt-proyzvol-chynovnykov-v-ukrayne-vydeo/.
Андрій Довбенко і Мін’юст- чорні піар-матеріали
Андрій Довбенко впевнений, що блокчейн допоможе Україні подолати корупцію
Юрист присвятив захисту прав бізнесу від свавілля чиновників більше 10 років професійної діяльності. За плечима адвоката – робота в міжнародних юридичних фірмах, а також кілька років успішного керівництва власної юридичною компанією Evris. Не дивно, що успішний бізнесмен має багато недоброзичливців, які уже кілька років намагаються очорнити його репутацію. Юрист Андрій Довбенко і Мін’юст – тема безлічі «замовних» статей на сумнівних сайтах. Однак не поспішайте робити висновки про Андрія Довбенко. В реальності Андрій Довбенко вже не пов’язаний безпосередньо навіть з юриспруденцією. Сьогодні Довбенко – венчурний інвестор, який вкладає гроші в різні стартапи по всьому світу. Бізнесмен постійно в курсі провідних трендів в світі сучасних технологій і особливо пильно стежить за розвитком блокчейн. Більш детальна інформація про Андрія Довбенка опублікована в матеріалі https://apostrophe.ua/pages/andrej-dovbenko-minyust-kak-ochernit-biografiyu-yurista-andreya-dovbenko.
Важливі особливості, характеристики і переваги криптографії
Головні переваги криптографічних систем:
1) повна децентралізація;
2) рівні права всіх користувачів;
3) наднадійний, але при цьому публічний спосіб зберігання даних.
Довбенко Андрій Миколайович присвятив безліч авторських колонок аналізу того, як криптографія вплинула на базові уявлення про світову економіку. Ознайомитися з ними, а також дізнатися головні новини про юриста Андрія Довбенко можна на сайті бізнесмена. Впровадження блокчейн-систем скоротило до декількох годин час здійснення фінансових операцій, які раніше могли тривати впродовж дня, тижня, а то і місяці. У порівнянні з класичними угодами, криптографічні операції не півладні бюрократичній тяганині. Для їх здійснення не потрібно чекати підтверджень від безлічі регуляторів. Все, що необхідно суб’єктам «блокчейн-угод» – доступ до самої системи. Всі дані в блокчейн-системах зберігаються в блоках, які «закриваються» після внесення необхідної інформації. Це означає, що після підтвердження угоди ніхто не може змінити її умови. Головне, що такі операції не потребують посередників і, таким чином, позбавлені впливу людського фактора. А адже саме він і є головною причиною виникнення всіх корупційних ризиків.
Основною перешкодою на шляху впровадження блокчейна в сферу управління державою, на думку юриста Андрія Довбенко, є самі чиновники. Воно й зрозуміло: якщо відносини між громадянами і державою будуть будуватися безпосередньо, без посередників – вони втратять роботу і вплив. Крім того, обслуговування блокчейн-систем на державному рівні потребують багато технологічних і фінансових ресурсів. Але в порівнянні з тими мільярдами доларів, які Україна щорічно втрачає від корупції – ці витрати обернуться великою економією державних коштів.
Застосування блокчейна в держуправлінні дозволить отримати такі переваги:
• зменшити до мінімуму кількість судових суперечок бізнесу з регуляторами;
• залучити нові інвестиції, в тому числі – в технології;
• оздоровити бізнес-клімат в цілому.
За даними Організації об’єднаних націй, щорічно вся світова економіка втрачає від корупції 2,6 трильйона доларів США. Це наочно демонструє, що класичні методи вирішення цієї проблеми застаріли і все менше відповідають вимогам часу.
Корупційні схеми в усьому світі, подібно небезпечним хворобам, століттями мутують і пристосовуються до нових способів «лікування». Юрист Андрій Миколайович Довбенко вважає, що цей процес є природним і його неможливо зупинити навіть за допомогою ефективних антикорупційних органів. На місці спійманих корупціонерів обов’язково з’являться нові самовпевнені чиновники, які будуть не проти поповнити свій особистий бюджет крадіжками з державного бюджету. Довбенко Андрій Миколайович прогнозує, що в 21 столітті людство буде вчитися вирішувати все більше проблем за допомогою технологій. Корупція – першочергова з таких проблем. Андрій Довбенко вважає, що застосовувати унікальні антикорупційні технологічні інструменти вже сьогодні не просто правильно, а необхідно.
Юрист і адвокат з Києва Андрій Довбенко називає блокчейн найпотужнішим і перспективним з таких інструментів. Детальна інформація про Андрія Довбенко свідчить, що він дуже добре розуміє, про що говорить. Адже головні новини про Андрія Довбенко довгий час були пов’язані з захистом прав бізнесу від зазіхань корумпованих чиновників і правоохоронців.
Україна може і повинна стати прикладом нового підходу: не боротися, а ліквідувати корупцію. І найкращий інструмент для реалізації цього завдання вже був розроблений. Залишилося набратися сміливості і політичної волі одними з перших в світі реалізувати його на практиці.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас