Окружний адмінсуд відкрив провадження про заборону виїзду з України Порошенку і низці чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окружний адмінсуд відкрив провадження про заборону виїзду з України Порошенку і низці чиновників

Казна та Політика
3188
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби про заборону після проведення парламентських і президентських виборів виїзду з України високопоставлених чиновників.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.
“Серед третіх осіб, крім Президента України Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія і прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана вказані більш ніж 50 народних депутатів президентської фракції, більше ніж 40 членів уряду, голова правління НАК “Нафтогаз України”, а також судді Верховного Суду і члени ВККСУ. Загалом 180 третіх осіб”, – йдеться в повідомленні.
Як відзначили в суді, справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників.
“Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Національної поліції України щодо непроведення всіх заходів для забезпечення захисту нацбезпеки і непроттидію організованій злочинності особами, які займають політичні посади і які, на думку позивача, могли здійснювати корупційні злочини”, – уточнили в суді.
До того ж позивач просить визнати протиправним і бездіяльність СБУ щодо непроведення всіх заходів для забезпечення захисту національної безпеки від організованої злочинності цими особами.
Крім цього, в суді нагадали, що раніше було відкрито провадження у справі за позовом Олександра Дубинського, який також просить суд заборонити чиновникам і політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів.
Позов до Президента України Петра Порошенка подав суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, який просить визнати бездіяльність глави держави, зобов’язати видати указ про призначення судді на посаду і стягнути матеріальну шкоду.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас