Глава "Укрпошти" збирається продати Головпоштамт на Хрещатику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава "Укрпошти" збирається продати Головпоштамт на Хрещатику

Фондовий ринок
457
“Укрпошта” (Київ) не бачить необхідності у використанні будівлі Головпоштамту в Києві і хоче її продати, повідомив глава компанії Ігор Смілянський на презентації річного звіту компанії в Києві в четвер.
“Головпоштамт нам не потрібен. Навіщо сидіти всій “Укрпошті”, в тому числі головному офісу, в центрі Києва? Вважаю, що в центрі Києва таку прекрасну будівлю можна набагато краще пристосувати під потреби киян і самого міста. Можна готель побудувати, наприклад…” – сказав він.
За словами Смілянського, “якщо на те буде воля держави”, компанія з задоволенням продасть історичну будівлю в центрі столиці і переїде в більш компактну будівлю в іншому районі міста. При цьому він зазначив, що подібна стратегія стосується не лише київського, а й інших сортувальних центрів і офісів “Укрпошти” в обласних центрах.
Глава компанії також сказав, що розміщення Головпоштамту в центрі Києва викликає проблеми з доставкою пошти в разі, якщо в столиці відбуваються якісь протестні акції або демонстрації, через які транспорт не може покинути Головпоштамт, відповідно, втрачається час доставки кореспонденції.
“Історично пошта працювала через залізницю. Відтак всі вони (сортувальні центри в регіонах – ІФ) – біля залізничних станцій. Там можна відкрити чудові офіси, готелі. І абсолютно не потрібно, щоб туди з’їжджалися всі вантажівки “Укрпошти”, псували цим міський трафік”, – вважає гендиректор “Укрпошти”.
За його словами, всі регіональні сортувальні центри вже застаріли, більшість із них, до того ж – багатоповерхові, що істотно ускладнює роботу компанії.
Для отримання можливості продати майно, що не використовується або є збитковим, за словами Смілянського, “Укрпошті” необхідно отримати дозвіл уряду, оскільки зараз компанія не має на це прав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас