В Нафтогазі розповіли, як планують залучати кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нафтогазі розповіли, як планують залучати кошти

Фондовий ринок
315
Голова правління НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв допускає можливість випуску єврооблігацій ближче до вересня і розраховує, що вихід України на ринок може відбутися в кінці травня.
Про це він заявив на конференції Concorde Capital “Game of thrones: final season?” у Києві.
“Це питання буде залежати від того, наскільки успішним буде міністерство фінансів. У них заплановано випуск, який має відбутися або наприкінці травня, або на початку червня, і в залежності від обсягу, попиту і вартості цього запозичення ми будемо приймати наше рішення: чи йти, чи не йти”, – пояснив голова “Нафтогазу”.
Він сказав, що зараз “вікно” для розміщення єврооблігацій для “Нафтогазу” закрилося.
“Ми паралельно працюємо над залученням коштів під наші програми капітальних вкладень через такі інструменти, як гарантування агенцією “Сінашур” з Китаю. Ми підписали меморандум на 1 млрд доларів на початку цього року. Ми вже багато працюємо із китайськими підрядниками і сподіваємося, що частину нашого дефіциту ми зможемо компенсувати саме з цього напрямку”, – розповів Коболєв.
“Ми вважаємо дуже перспективним внутрішній ринок облігацій, але, знову ж таки, можливість виходу туди буде зрозумілою ближче до кінця літа”, – резюмував він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас