АМКУ просять розслідувати концентрації Фірташа на ринку облгазів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ просять розслідувати концентрації Фірташа на ринку облгазів

Енергетика
207
Антимонопольний комітет отримав пропозицію розслідувати питання щодо дотримання конкурентного законодавства при зміні фактичних контролерів 19 облгазів, у чиї наглядові ради у 2016-му році увійшли люди олігарха Дмитра Фірташа.
Про це повідомило джерело «Наших грошей».
Йдеться про подання від 25 квітня, у якому викладені свідчення про бездозвільну концентрацію облгазів, фактично підконтрольних Фірташу. Крім того, йдеться про чотири облгази з групи російського олігарха Віктора Вексельберга – “Харківгаз”, “Харківміськгаз”, “Криворіжгаз” і “Дніпрогаз”.
За даними видання, головою наглядових рад усіх чотирьох згаданих облгазів є Девiд Ентонi Ховард Браун, він же значиться головою наглядових рад інших облгазів, підконтрольних Фірташу .
У документі пропонується розглянути питання щодо ймовірного здійснення у 2016 році бездозвільних концентрацій 19-ти облгазів.
Зокрема, йдеться про “Сумигаз”, “Харківгаз”, “Харківміськгаз”, “Дніпрогаз”, “Дніпропетровськгаз”, “Запоріжгаз”, “Житомиргаз”, “Закарпатгаз”, “Хмельницькгаз”, “Чернігівгаз”, “Львівгаз”, “Криворіжгаз”, “Волиньгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Київоблгаз”, Чернівцігаз”, “Тисменицягаз”, “Рівнегаз”, “Миколаївгаз”.
Припускається, що концентрації відбулись в результаті зайняття одними і тими ж особами більше половини посад у наглядових органах товариств.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас