Міжбанк: долар впевнено поборовся за відвойовані у гривні вчора позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: долар впевнено поборовся за відвойовані у гривні вчора позиції

Валюта
750
Після істотного і для багатьох несподівано активного зльоту котирувань безготівкового долара у вівторок – торги середи почали вносити хоч якусь ясність в суть того, що відбувається, як для клієнтів, так і для самих банків.
Долар досить впевнено поборовся за відвойовані у гривні вчора позиції, але і особливого успіху в подальшому зростанні сьогодні вже теж не досяг. Покупці виявилися не готові до потенційного нового злету котирувань і частково перенесли свої заявки до кращих для себе часів.
Проведений вчора аукціон з розміщення ОВДП не показав серйозних обсягів для цього ринку, а майбутні погашення раніше випущених облігацій фактично можна порівняти з тими ресурсами, які зміг залучити Мінфін України 14 травня. Тож з точки зору ресурсного ринку вийшло майже “так на так”, що і позначилося на поведінці і валютного міжбанку теж.
При оцінці сьогоднішніх торгів і їх результатів ми не можемо віддати першість і перемогу жодній зі сторін – ні покупцям, ні продавцям.
Практично ринок постійно міняв курсовий тренд протягом дня, але в кінцевому підсумку все це можна назвати позиційною війною інтересів великих гравців.
На диво, і дії спекулянтів досить швидко вичерпалися в частині спроб істотно погодати курс і вони перейшли від гри “на підвищення” до формату роботи “в дві сторони”. Позиційна війна інтересів щодо курсу найбільших гравців продовжиться і завтра.
Причому не факт, що наближення періоду основних бюджетних платежів у клієнтів зможе істотно допомогти гривні, але і у продавців поки теж немає підстав і головне – можливостей, істотно задирати далі курс. Покупці просто не беруть дорожчий долар.
Перебіг торгів:
З 10 ранку до 11 години долар зріс з 26,34/26,38 до 26,39/26,42 гривень за рахунок перевищення попиту над пропозицією. Цей рівень котирувань виявився піковим досягненням американської валюти за день і після 11 години на ринок почали виходити основні продавці. Вони зрозуміли, що далі піднімати курс вже не вдасться і прагнули закритися в цих межах.
На 12 годину під впливом зростання обсягів пропозиції – долар просів до 26,31/26,36 гривень, але тут вже у покупців з’явилося відчуття, що настав час терміново брати.
Зростання попиту швидко підтягнуло курс до 26,35/26,38 до обіду. “Навколо” компромісного рівня в 26,38 гривень і пройшли основні угоди доларової сесії середи, а довідковий курс НБУ становив 26,3813 гривень за долар.
Після обіду активність клієнтів і самих банків почала швидко знижуватися, а котирування 26,35 / 26,38 протрималися до 15 годин. В останні дві години сесії курс дещо знизився до позначки 26,33/26,36 на 17:00. Цим рівнем і завершилися торги по долару в середу.
Нацбанк знову не брав публічної участі в сесії, але за деякими спостереженнями учасників ринку – все пильніше стежить за тим, що відбувається. Це непрямий сигнал для дилерів, що скоро банки побачать регулятор на торгах в його улюбленому форматі “анонімної” участі.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після закриття ринку:
долар США – 26,35 / 26,38
євро – 29,46 / 29,49
російський рубль – 0,4062 / 0,4068
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар на цей час мала такі значення котирувань 1,1208 / 1,1209
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас