"Тотальне перезавантаження": Гройсман анонсував зміни в податковій і митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Тотальне перезавантаження": Гройсман анонсував зміни в податковій і митниці

Казна та Політика
3856
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що реформа Державної фіскальної служби, перетворення її на сервісні, повністю перезавантажені органи – податкову і митницю – є однією з найбільш затребуваних і знакових змін для уряду і бізнесу в Україні.
“За останні роки уряду вдалося вирішити деякі з проблем, які роками турбували підприємців. У числі революційних змін – автоматичне відшкодування ПДВ, встановлення сканерів на митниці, спрощення касових операцій і використання електронного чека, істотні дерегуляційні кроки”, – зазначив Гройсман під час засідання Кабінету міністрів в середу, 15 травня.
Подальші перетворення, за його словами, вкрай необхідні. У цьому контексті прем’єр-міністр звернувся до судових органів з проханням розблокувати процес призначення глави митниці.
“Державні податкова і митна служби вимагають тотального перезавантаження – незважаючи на наявний опір. Хотів би отримати якісний результат від податкової та митної служб. Це не повинні бути служби, які “кошмарять” бізнес і стримують розвиток ділового середовища”, – зазначив Гройсман.
Під час засідання уряду своє бачення реформи також представив новопризначений глава податкової Сергій Верланов.
За його словами, ключові акценти – ризикоорієнтованість роботи служби, всебічне сприяння платникам податків і збільшення електронних послуг, демілітаризація підрозділів податкової, конкурсний підхід до формування кадрового складу служби, цілісність баз даних і їх мобільність для обміну інформацією з іншими службами.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас