Сім банків, виведених з ринку, змогли розрахуватись з усіма кредиторами та акціонерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сім банків, виведених з ринку, змогли розрахуватись з усіма кредиторами та акціонерами

Фондовий ринок
643
В Україні сім банків, виведених з ринку, змогли розрахуватися не лише з усіма своїми кредиторами, а й з акціонерами.
Як розповіла в ефірі радіо «Голос Столиці» заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха, більшість неплатоспроможних банків не можуть навіть розрахуватися з Фондом за витрати, здійснені для розрахунку з вкладниками в межах гарантованої суми.
Частина банків, які здійснили розрахунок з усіма кредиторами, виводилася з ринку через невиконання вимог нової редакції Закону України «Про банки і банківську діяльність». Так, банки на зразок ПАТ «КласикБанк» і АТ КБ «ТК Кредит», не змогли надати інформацію про своїх кінцевих бенефіціарів. А, наприклад, такі банки, як ПУАТ «СмартБанк», працювали лише з юридичними особами і майже не обслуговували фізичних осіб. Але, якщо останній вів цілком прозору діяльність, то ПАТ «Грін Банк» є класичним прикладом «кишенькового» банку для конвертації коштів корпоративних клієнтів у готівку. Оскільки він був практично розрахунковим центром, то фактично не мав жодних активів і зобов’язань. Як не парадоксально, кошти з неринкових банків не були виведені, тож вони змогли розрахуватися зі своїми кредиторами.
Також під час ефіру Наталія Рудуха розповіла про причини ліквідації таких банків, як ПАТ «АКБ «Київ», АКБ «Новий» і ПАТ «ДержземБанк».
За матеріалами:
ФГВФО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас