Кличко планує підвищити штрафи за паркування не за правилами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко планує підвищити штрафи за паркування не за правилами

Казна та Політика
375
Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко планує “закручувати гайки” в питанні незаконного паркування в центрі міста з метою розвантажити вулиці від великої кількості авто.
Про це він заявив на прес-конференції компанії Uber в Україні.
“Ми будемо закручувати гайки в питаннях паркування – незаконно паркуватися, особливо в центрі міста під знаками, які забороняють паркування, буде дорого”, – зазначив він, пославшись на те, що подібна практика існує в усіх європейських столицях і великих містах.
За словами В.Кличка, посилення контролю за паркуванням також включає в себе роботу інспекторів, які вже пройшли всі стадії підготовки.
“Штат інспекторів уже повний. Зараз в тестовому режимі ми повідомляємо водіїв про порушення правил паркування, наступним кроком буде штраф і евакуація авто. Вже в наступному місяці”, – підкреслив мер Києва.
За його словами, місто буде пропонувати альтернативу автомобільному транспорту.
“У цьому напрямку ми будемо пропонувати доступний сервіс: зараз будуємо нові велодоріжки, пропонуємо альтернативи. Але єдиний метод розвантажити центр міста від автомобілів – зробити паркування авто в центрі міста набагато дорожчим. Зараз будуємо перехоплювальні паркінги, щоб можна було залишати авто на в’їзді в місто і користуватися громадським транспортом для пересування по місту”, – підкреслив В.Кличко.
Водночас, на скільки підвищаться штрафи за порушення правил паркування, мер не уточнив, заявивши лише, що це буде коштувати водіям “дорого”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас